Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Bella Notte a Roma

Det siges, at Rom mangler natteliv, og det kan på sin vis være rigtigt nok. For et stykke over midnat bliver gaderne mennesketomme, og romerne sover de retfærdiges søvn. 

Og så er det, at vi skal ud på en lille vandring, for at nyde det manglende natteliv. 

Trafikken er stilnet af, og man kan høre fontænernes rislende og brusende dialog fra plads til plads. 

Denne romerske nattestemning findes ikke i andre byer med ”natteliv”, og vi, der kender Rom ved nat, påskønner den og kan fuldt og helt tilslutte os forfatteren Antonio Baldini, når han skriver: 

"Da jeg var dreng, gik jeg i seng med hønsene straks efter solnedgang, og kun ved sjældne og mindeværdige lejligheder fik jeg lov til at se byen ved nat. 

Men hver gang gjorde de store, mystiske og højtidelige palæer et forunderligt indtryk på mig, som de stod der, som om de var faldet i søvn på disse pladser, der lignede teaterdekorationer, og sammen med fontænernes rislen trængte de så dybt ind i mit hjerte, at de for mig bestandigt blev et af ledemotiverne i min indre musik. 

For lange tider blev begrebet poesi for mig ensbetydende med at gå ud i byen om natten, og kun fordi jeg havde følt, hvad Rom var om natten, begyndte jeg at forstå, hvad poesi var". 

Disse billeder fortæller lidt om stemningen ved en romersk slentretur efter midnat, selvom det jo aldrig kan blive helt det samme, som at være der selv.

Klik på det enkelte billede for stor størrelse.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk