Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Santa Pudenziana

I det 1. årh. boede en senator ved navn Pudens her, hvor kirken er opført, og det siges, at han havde Sankt Peter boende i en periode. 

I det 2. årh. blev der bygget en badeanstalt på stedet og i det 4. årh. indbyggede man en kirke i badet. 

Denne kirke blev kaldt "Ecclesia Pudentiana" - Puden's kirke, og man antog med tiden at "Pudentiana" var en kvinde, som var søster til Prassede, om hvilke man fortalte, at de havde taget sig af forfulgte kristne og gjorde dem til helgener.

Dette er et eksempel på, hvordan sproglige forviklinger kan udarte sig til det groteske, og i 1969 blev denne helgenkåring da også erklæret for ugyldig.På kirkens facade kan man se en frise fra det 8. årh. med den tidligere helgen og Prassede og i apsis ses en mosaik fra det 4. årh. med apostlene i togaer, som var de romerske senatorer.

Santa Pudenziana er en af Roms titulærkirker, hvilket du kan læse mere om ved at klikke her.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk