Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Santa Maria sopra Minerva

Sopra betyder ovenpå, og kirken, der stammer fra det 13. årh., er da også bygget ovenpå nogle antikke ruiner, der angiveligt skulle have været et Minerva-tempel. 

Kirken er meget imponerende og et af meget få eksempler på gotisk arkitektur i Rom. 

Kirken var hjemstedet for dominikanere, som var så anti-kætterske, at de fik det dobbelttydige øgenavn Domini Canes, der kan oversættes som Herrens hunde. 

Bemærk de monumentale gravmæler for det 16. årh. Medici-paver Leo X og Clemens VII og det rigt udsmykkede Aldobrandini-kapel, samt den berømte skulptur af den opstandne Kristus (ved trinene op til koret), der blev påbegyndt af Michelangelo og færdiggjort af Raffaele da Montelupo i 1521. 

Endelig har kirken nogle flotte kunstværker fra barokken - bl.a. et gravmæle og en buste af Bernini.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk