Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Santa Maria del Popolo

Det kan undre en, men denne Maria-kirke, ikke er særligt besøgt, selvom den byder på en af Roms største samlinger af kunstskatte.

Måske er det på grund af sin beliggenhed, hvor den er meget lidt synlig, eller også er det fordi man ikke har gjort deres hjemmearbejde ordentligt.

Under alle omstændigheder bugner kirken, der er bestilt af Sixtus IV della Rovere i 1472 med ting og sager, som det bestemt er værd at ofre lidt tid på.

Der er Roms første glasmalerier udført af den franske kunstner Guillaume de Marcillat, freskoserier fra 1508 udført af Pinturicchio, en altertavle af Sebastiano del Piombo i et kapel tegnet af Rafael med skulpturer af Bernini og Lorenzetto, en smuk altertavle af Annibale Carracci og Giovanni della Roveres grav udført af Andrea Bregno's elever.

Den kirke vi ser i dag, er i øvrigt ikke den første på stedet. Tidligere lån der en kirke fra 1099 opført af pave Paschalis, som blev bygget på det sted, hvor Nero's "spøgelsestræ" havde stået.

Det var nemlig sådan, at man mente, at det træ, der stod her, hvor kejser Nero's aske var blevet begravet, var hjemsøgt af ham, og at de ravne, der rugede i træet var dæmoner, der pinte ham for hans frygtelige forbrydelser.

Godt det træ kom væk og blev afløst af dette pragtværk af en kirke, som man endelig ikke må springe over på turen til Piazza del Popolo.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk