Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Castel Sant' Angelo

Klik for stort billede

Klik for stort billede

Øverst på Engelsborg kan man se en statue af en engel, og den har, som så meget andet i Rom, en historie, der kommer her:

Det fortælles, at det en varm august-nat, pludselig blev så koldt, at Tiberen frøs til is, og så kom pesten til Rom i en karosse trukket af sorte heste, på hvilke der red skeletter.

Der gik mange måneder, hvor alle bønner og messer var forgæves, men da den hellige fader besluttede, at der skulle udgå en procession fra Hadrians grav, i hvilken alle, der endnu kunne holde sig oprejste, skulle deltage, blev det enden på pestens hærgen i Rom.

Under processionen så paven pludselig en engel sænke sig over graven med et hævet sværd i hånden. Da englen var nået til det højeste punkt på monumentet standsede den og stak sværdet i skeden. Da vidste paven, at dette var et tegn fra Gud om at pesten var forbi. Efter dette syn rejste paven den statue, som vi kan se øverst på Engelsborg.

Fra at være et gravmonument blev Castel Sant Angelo en fæstning, hvor mange paver har reddet livet ved at flygte til via en hemmelig gang, som stadig findes. Bygningen har også været benyttet som fængsel, hvor fangerne blev ført over broen til det nærliggende henrettelsessted. Endelig danner Castel San Angelo også rammen om sidste akt i operaen Tosca.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk