Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Ara Pacis

Fredsalteret, som Ara Pacis betyder, er et af de mest betydningsfulde monumenter i Rom.

Det er bestilt af Senatet i år 13 f. kr. og hylder den fred, som kejser Augustus skabte i hele middelhavs-området efter sejrene i Gallien og Spanien.

Med andre ord blev Ara Pacis rejst af kejser Augustus som en hyldest til ham selv og hans familie som symbol på at han havde genoprettet freden i romerriget. 

Det lå oprindeligt ved den nuværende Corso, og det har været et større puslespil at stykke alteret sammen af mange enkeltdele, der er fundet flere forskellige steder.

Reliefferne på nord- og sydmuren viser en procession med kejserens familie og inde i bygningen er der et offeralter, der blev brugt en gang om året på årsdagen for monumentets indvielse. 

På grund af den høje kvalitet, mener man at det er grækere, der har udført arbejderne i den smukke Carrara-marmor.

Efter mange år i den gamle bygning og efter mange års vanskelig byggeproces er der nu skabt en ny bygning til det fornemme monument.

Klik på billederne for at se dem i stor størrelse.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk