Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Via dei Coronari

Fra ”toppen” af Piazza Navona løber Via dei Coronari, der er anlagt ovenpå den oprindelige antikke gade, der hed Via Recta (den lige gade), og gaden er da også fuldstændig lige.

Via dei Coronari betyder rosenkrans-sælgernes gade, og hedder sådan fordi pilgrimme i stort tal vandrede ad denne gade for at komme til Peters-kirken på den anden side af Tiberen ved Ponte Sant’ Angelo.

Det kunne være yderst farligt at gå denne vej p.g.a. de store menneskemængder, og i jubelåret 1450 døde omkring 200 pilgrimme – knust i mængden eller druknet i Tiberen.

Efter denne tragedie valgte pave Nikolaus V at rive triumfbuerne, der stod ved Ponte Sant’ Angelo, ned, så der blev mere plads.

Rosenkrans-sælgerne er i dag erstattet med antikvitets-sælgere, men det er fortsat en af de mere spændende gader i Rom, hvor man, hvis lejligheden byder sig, skal prøve at kikke ind bag facaderne.

I nr. 156-7 ligger en af de ældste huse – Fiammettas Hus – hvor Casare Borgia’s elskerinde boede.

På slentreturen i kvarteret kan en Italiensk/Dansk-ordbog give mange fingerpeg, hvis man oversætter gadenavnene.

I den sidste del af kvarteret vil man nemlig så møde navne som f.eks. Bøddelgaden, der fortæller, at fanger blev ført denne vej fra det nærliggende fængsel over Ponte Sant’ Angelo - for at blive henrettet på Engelsborg.

Fra midt i maj og måneden ud og midt i september til midt i oktober afholdes der antikmesse i gaden, hvor der er udlagt løbere i hele gadens længde, og husene prydes med fakler, der gør det til en flot oplevelse at slentre ned ad gaden om aftenen. Butikkerne holder i disse perioder åbent til kl. 23,00

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk