Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Caffè Greco og Via Condotti

Gaden har taget navn efter de ledninger, der førte vand til Agrippa- badene bag Pantheon og fører i dag penge i lommerne på alle de store kendte modehuse, som næsten alle har en butik i denne prominente indkøbsgade.

Det er så absolut Rom's førende forretningsgade, og her ligger også den fine Caffè Greco, som blev åbnet af en græker (heraf navnet) i 1760.

I 1880'erne var det tilholdsstedet for udenlandske kunstnere som Keats, Byron, Goethe, Liszt, Wagner og Bizet, ligesom vore egne H. C. Andersen og Bertel Thorvaldsen er kommet her.

I dag er det et - på overfladen - meget fornemt sted, der lever højt på denne fortid, og hvor man kan få kaffe og kage til høje priser ledsaget af dårlig og overfladisk betjening i tætpakkede lokaler.

Vore kunstnervenner havde nok fundet et andet sted at mødes, hvis de oplevede det i dag.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk