Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Villa Farnesina

Denne utroligt smukke villa, der er beliggende på Via della Lungara 230 i Janiculum (nord for Trastevere) er opført af en velhavende bankmand fra Siena, der hed Agostino Chigi. 

Han bestilte villaen hos arkitekten Baldassarre Peruzzi i 1508, og den fantastiske udsmykning blev udført mellem 1510 og 1519. 

Baldassarre Peruzzi udførte selv noget af freskoudsmykningen, men efterfølgende udførte Rafael, hans elever og Sebastiano del Piombo mere indviklede arbejder i villaen, der for nogle år siden blev restaureret. 

Freskerne, som du kan se i stor størrelse ved at klikke på billederne, illustrerer klassiske myter, og hvælvingen i den store sal, der kaldes Sala di Galatea, viser astrologiske motiver af stjernehimlen ved Agostino Chigi's fødsel. 

I denne sal er i øvrigt mange digtere, kardinaler og paver blevet beværtet. 

Villaen blev i 1577 købt af kardinal Farnese, og det er årsagen til at den hedder Villa Farnesina. 

Der er åbent for besøg mandag - lørdag kl. 9,00 - 13,00 og  her er en side med mere information om den smukke villa.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk