Til hovedsiden

Versione Italiana

Generel orientering 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Post

 

Det italienske postvæsen er ikke specielt effektivt, og man skal regne med at et postkort godt kan være adskillige dage om at nå frem.

Postkasserne er opdelt i 2 sektioner - en til post, der skal omdeles i Rom og en til post, der skal til andre destinationer.  Vi har nogle gange afprøvet dette system, og fordelt nogle breve til Danmark i de 2 sektioner. De nåede frem samme dag!

Da der som regel er lange køer på posthusene, kan frimærker med fordel købes i kiosker, som skilter med frimærkesalg (se efter et sort/hvidt skilt med et stort T).

I mange kiosker ser man gerne, at der købes postkort sammen med frimærkerne. Hvis man spørger efter frimærker (froncobolli) uden at stå med nogle postkort, man også vil købe, får man tit besked om at de er udsolgt.

Vatikanet har sit eget postvæsen.  Prisen er den samme, men det går hurtigere. Vatikanets postkasser er gule, og breve med Vatikanets frimærker kan kun sendes fra disse postkasser. Vatikanets posthus ligger ved Vatikan-museet,  men der kan også købes frimærker i kiosken på Peters-pladsen.

Udover de almindelige røde postkasser og Vatikanets gule postkasser, byder Rom også på et antal blå postkasser (primært anbragt udenfor posthusene).

Det forlyder at post lagt i de blå postkasser når Danmark på 2 dage.

Posthusene har åbent kl.  8,30 - 14,00 (lørdag kl. 8,30 - 12,00).  Hovedpostkontoret har åbent døgnet rundt - og det samme gælder for posthusene på Piazza San Silvestro, Termini og i lufthavnen.

Breve og pakker, som skal afhentes på posthuset, skal sendes c/o Palazzo della Poste, Roma, Fermo Posta. Modtagerens navn skal anføres meget tydeligt, og man skal forevise pas ved afhentningen - samt betale et mindre gebyr.

Rom-guide.dk