Til hovedsiden

Versione Italiana

Mad og drikke i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Abbachio Brodettato.

Klik for større billede

Lam i citron-æggesauce er en typisk romersk påskeret, som du nemt selv kan tilberede.

Skær lammekødet i passende stykker. 

Spæk, skinke, løg og hvidløg ristes af i olivenolie i en gryde eller dyb pande. 

Kødet tilsættes og brunes af over moderat varme, vendes med melet og tilsættes hvidvin. 

Når denne næsten er dampet væk, tilsættes vand eller en god boullion, så kødet er knapt dækket. 

Læg låg på og lad kødet simre til det er mørt (afhængig af udskæringen).

Kødet tages op og holdes varmt, varmen dæmpes til et minimum og ægge-citron-persille-merian blandingen piskes ind i kødsaucen til en passende konsistens, hvorefter kødet maskeres med den gode sauce. 

Server straks med godt brød til.  

Ingredienser:

1-1½ kg. lammekød (bov, kølle eller andet skært kød)

100 g hakket skinke og spæk

½ dl olivenolie

1 løg

1 fed hvidløg

1 spiseskefuld mel

½ dl. Hvidvin

3 piskede æggeblommer

Saften af 1 citron

En håndfuld hakket persille med merian

Salt og peber

PK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk