Kære Rom-guiden.

Jeg har lige haft den store fornøjelse at være i Rom for første gang i mit liv. Jeg fejrede min 60 års fødselsdag dernede og havde i den anledning inviteret min mand, børn og svigerbørn med.

Jeg havde lejet en fantastisk lejlighed til os på hjørnet af Via Condotti og Den Spanske Trappe. Her boede vi i 10 dage, og handlede i nærområdet, på markeder og i dagligvareforretninger.

På selve fødselsdagen blev jeg fejret til den helt store guldmedalje. Vi sluttede dagen med en rigtig hyggelig middag på Bottiglieria Gino. Fantastisk stemning.

Helt tilfældigt blev vores stamrestaurant L'Enoteca Antica, og den sidste aften valgte vi Ristorante Terra di Siena lige ved Piazza Navona. Stor oplevelse med kanin og vildsvin.

Tak til Helge Kamp for en blændende god hjemmeside om Rom og gode bøger, som vi har brugt meget.

En af dagene var vi på en dejlig tur til Pompeji. Vi tog toget fra Termini over Napoli, hvor vi skiftede tog og endelig med taxa til det gamle Pompeji. Her var vi helt utrolig heldig at få en særdeles engageret guide til at vise os rundt. Man kan umuligt nå det hele på bare en dag, men det vi nåede med ham var rigtig spændende.

Vi så selvfølgelig også alt det, vi havde forberedt de aftner i løbet af et års tid, hvor vi havde været samlet derhjemme over italiensk mad og vin. Her havde vi givet hinanden opgaver at gennemgå for vi andre, og en enkelt aften havde vi besøg af en sød ung italiensk pige, som lærte os en lille smule italiensk. Vi var absolut ikke på bar bund, da vi mødte Rom første gang.

Brynhild Eriksen

Luk vindue